Close

UREA

UREA

Urea se uspješno koristi za njegu suhe, isušene, problematične te kože sklone neurodermitisu i psorijazi. Posebno je dobra u kombinaciji s BIOTURM lakto-intenzivnim aktivnim kompleksom.

Što je urea?

Urea se može naći na zdravoj ljudskoj koži te prirodno poboljšava sposobnost kože da zadrži vlagu. Njena struktura omogućuje vlazi da se apsorbira i zadrži na koži. U slučaju suhe, isušene kože, neurodermitisa ili pak psorijaze sadržaj uree djelomično je smanjen (ponekad i do 50%). Dakle, sposobnost kože da zadrži vlagu je onemogućena s posljedicom dehidracije kože.

S vanjskom primjenom, sadržaj uree ponovno se balansira i koža se hrani vlagom. Proizvodi s udjelom do 10% uree imaju jak utjecaj na hidrataciju. Na nadraženoj koži ili otvorenoj rani, urea može uzrokovati kratki osjećaj peckanja.

Zašto je kombinacija s lakto-intenzivnim aktivnim kompleksom tako jedinstvena?

Učinak uree podržava lakto-intenzivan aktivni kompleks koji se nalazi u BIOTURM proizvodima. Kompleks se dobiva iz svježe organske sirutke i normalizira kožu i kiselinski plašt. Nadalje, drugi sastojci poput prirodne mliječne kiseline, esencijalnih aminokiselina i elemenata u tragovima omogućuju poboljšanu ravnotežu vlage u slučaju oštećene kože.

Trebate pomoć?