Close

Koloidna zob i atopijski dermatitis

Koloidna zob i atopijski dermatitis

Kada pomislimo na ljekovite biljke ne pomislimo odmah na žitarice. Ipak, žitarice se već stoljećima koriste u liječenju. Iako je zob već poznata od brončanog doba, dugo vremena nije joj se pridavala posebna pažnja. Veliki spektar upotrebe zobi, npr. za liječenje probavnih smetnji, doveo je do toga da zob bude okrunjena titulom “Ljekovitog bilja 2017. godine.”

ŠTO JE KOLOIDNA ZOB?

U svojoj liniji sa zobi, Bioturm upotrebljava koloidno zobeno brašno nastalo patentiranim postupkom obrade posebne vrste zobi iz Finske. Sadrži Omega-3 i Omega-6 masne kiseline kao i visoki udio beta glukana.

Beta glukan je komponenta zobi koja djeluje protiv upala i smanjuje svrbež. Svojim regenerirajućim sastojcima, poput avenantramida, zob smanjuje upalu atopične kože i prekida krug svrbeži.

Avenantramid smanjuje postojeće crvenilo i učinkovito umiruje kožu. Antiupalno i regenerirajuće svojstvo zobi pomaže koži u izgradnji prirodne i zdrave barijere.

Bioturm proizvodi sa koloidnom zobi

Bioturm proizvodi s koloidnim zobi upotrebljavaju se kao potpora terapiji kod atopijskog dermatitisa i kože sklone atopiji. Zbog svojih regenerirajućih svojstava smanjuju nadraženost kože, crvenilo i prekidaju krug svrbeži.

 

Mast sa zobi br. 93 osnovna  je njega nadražene kože! To je njega s posebnom koloidnim zobi kombinirana s lakto-intenzivnim aktivnim kompleksom. Smanjuje nadraženost kože i prekida krug svrbeža. Hrapavoj koži se osigurava vlažnost, a barijera kože se regenerira. Nadraženost i crvenilo se smanjuju, a koža postaje glatka i meka. Osnovna je potporna njega kod problematične kože uzrokovane atopijskim dematitisom, kao i za suhu, nadraženu i stresnu kožu te je pogodan za njegu dječje kože.

 

Mlijeko za čišćenje kože sa zobi br. 95

Mlijeko za čišćenje kože sa zobi br. 95

Mlijeko za čišćenje sa zobi br. 95 omogućuje nježno čišćenje nadražene kože! Koža se s pomoću nježnih biljnih tvari čisti i istovremeno, zahvaljujući dragocjenim organskim uljima, opskrbljuje nužnim lipidima. Koloidna zob u kombinacija s lakto-intenzivnim aktivnim kompleksom djeluje umirujuće i regenerirajuće. Posebno je namijenjeno za čišćenje suhe i nadražene kože – za mekanu kožu bez osjećaja zatezanja nakon umivanja.  

Losion sa zobi br. 94

Losion sa zobi br. 94 primjenjuje se na velikim površinama nadražene kože! Posebna koloidna zob i dragocjena organska ulja smiruju nadraženu kožu i prekidaju krug svrbeža. S lakto-intenzivnim aktivnim kompleksom gruba koža dobiva dovoljno vlažnosti te se regenerira. Barijera kože se dovodi u ravnotežu i stanje kože se kontinuirano poboljšava. Osnovna je potporna njega kod problematične kože uzrokovane dermatitisom, kao i za suhu, nadraženu i stresnu kožu te je pogodan za njegu dječje kože.

 

Šampon sa zobi br. 96

Šampon sa zobi br. 96 osigurava nježno pranje kose sa suhim i nadraženim vlasištem! Posebno koloidno zobeno brašno pomaže u regeneraciji suhe i nadražene kože vlasišta i smanjuje osjećaj svrbeža. S lakto-intenzivnim aktivnim kompleksom koloidno zobeno brašno osigurava vlažnost i opskrbu lipidima. Kosa i vlasište se nježno čiste bez isušivanja.

 
Trebate pomoć?