Close

Njega nadražene kože sa mikro-srebrom

Njega nadražene kože sa mikro-srebrom

Dugi niz godina srebro je ne samo poznato kao sredstvo plaćanja već su ga koristili prije nekoliko tisuća godina, primjerice u Egiptu, Rimu, Grčkoj i Indiji zbog svojih antiseptičkih ljekovitih svojstava. Otkrićem antibiotika znanje o srebru je zanemareno. U vrijeme povećane otpornosti na antibiotike, srebro postaje sve važnije u medicini i kozmetici.

Što je mikro-srebro?

Mikro-srebro je čestica veličine između 5 i 20 mikrona te je stoga oko 1000 puta veća od nano-srebra. Mikro-srebro zbog svoje veličine ne prodire u kožu, već djeluje na površini i uklonit će se prilikom sljedećeg pranja. Zbog toga Bioturm proizvodi s mikro-srebrom mogu se bez problema koristiti na nadraženoj koži. Mikro-srebro koje koristimo dobiveno je od čistog srebra posebnim procesom vakuuma bez ikakvih kemijskih dodataka ili otapale te ne sadrži nikakve kemijske ostatke i nije štetno za okoliš.

Gdje se koristi mikro-srebro?

Mikro-srebro uspješno pomaže kod raznih kožnih problema uzrokovanih virusima, bakterijama ili gljivicama. Zbog svog antibakterijskog djelovanja idealna su potpora pri njezi kože kod dermatitisa i psorijaze, a također se uspješno koristi kod akni, prištića, herpesa i svih vrsta oštećene kože jer smanjuje upalu i crvenilo, sprječava nadraženost i svrbež te regeneriraju kožu. Proizvodi za njega nadražene kože sa mikro-srebrom:

Mast sa srebrom br. 33

Bioturm mast sa srebrom br. 33

Mikro srebro u kombinaciji s cinkom umiruje nadraženu i nečistu kožu. Mast je za lokalnu primjenu za jače oštećenu i nadraženu kožu.

Bioturm losion sa srebrom br.36

Blagi losion za primjenu na velikim površinama grube i oštećene kože

Zbog antibakterijskog učinka mikro-srebra, naši proizvodi omogućuju problematičnoj koži (akne, prištići) poboljšan izgled. Proizvodi s mikro-srebrom mogu se koristiti kao mali pomagači u svakodnevnom životu, npr. kod uboda insekata, ispucane kože te blagih opekotina od sunca i sl.

Bioturm prirodni proizvodi su certificirana prirodna kozmetika:

  • iz certificiranog organskog uzgoja
  • razvijeni i proizvedeni bez pokusa na životinjama
  • proizvedeni u Njemačkoj
  • bez umjetnih mirisa i boja, PEG-a, parafinskih ulja, silikona, parabena

 

Trebate pomoć?