Close

Uvjeti i pravila prodaje web shop-a Bellavita.hr

IZJAVA O PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI PODATAKA

Bellavita se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (npr. ime,prezime, e-mail, adresa i sl.). Bellavita neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi. Osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Bellavite i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Bellavita se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podatke koji se pristupom na web stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Bellavita. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti web stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Bellavitu. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Bellavita ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeti i pravila prodaje web shopa, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice Bellavita.hr, Crvenog križa 31, Zagreb (u daljnjem tekstu Bellavita) – Web shop Bellavita hr. (u daljnjem tekstu: web shop). Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca. Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod.

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke za naručivanje i kupnju proizvoda od Bellavita hr.

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem formulara. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Bellavita.hr će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran E-banking ili opća uplata, Bellavita.hr se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 rada dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe ukoliko proizvod nije plaćen, Bellavita.hr ne jamči za raspoloživost proizvoda.

NAČIN KUPNJE NA BELLAVITA WEB SHOP-U

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu. Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“. Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su s već uračunatim svim porezima. Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Kreni na plaćanje“. Nakon pritiska na tipku „Kreni na plaćanje“ pristupate u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja. Prilikom narudžbe, pored  proizvoda biti će naznačena cijena poštarine. Nakon primitka podataka iz narudžbe na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:  E-banking-om, općom uplatom, pouzećem ili putem PayPal-a. Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada Bellavita.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

Plaćanje pouzećem

Opcija plaćanja pouzećem vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Plaćanje virmanskom uplatom

Po završetku narudžbe s odabirom virmanskom plaćanja, emailom ćemo Vam poslati predračun. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj uplati vašu robu pakiramo i šaljemo odmah na vašu adresu. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.

Račun

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom.

NAPLATA / AUTORIZACIJA

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn). U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

PRAVO NA RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača. Ako je dostava iz bilo kojeg razloga izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakiranja i dostave proizvoda u sjedište Bellavite. U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen, zapakiran i nekorišten te u originalnoj ambalaži.

PODACI O PROIZVODIMA

Podaci o proizvodima na web shop-u sačinjeni su temeljem baze podataka Bellavita.hr. Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u Bellavita.hr podložni su nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna). Bellavita.hr se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju. Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati Bellavita.hr jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mail-om te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti: da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mail-om, ponovno dostavi na adresu kupca odnosno primatelja da naručeni proizvod preuzme na adresi Bellavita.hr uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.

NEDOSTACI NA PROIZVODU

Bellavita.hr ne odgovara kupcu odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ukoliko ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda. U slučaju nedostataka na proizvodu kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

POVRAT I REKLAMACIJE

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju Bellavita.hr i to e-mailom, telefonski ili pismeno. Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima: isporuka robe koja nije naručena, isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja, isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu. Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete bez navođenja razloga jednostrano raskinuti u roku od 14 dana.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, trebate nas obavijestiti o svojoj odluci prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom u kojoj ćete navesti osnovne podatke, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi u nastavku.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. Povrat uplaćenih sredstava možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena. Sredstva koji  smo od Vas primili vratiti ćemo ćemo najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat će biti izvršen na isti način na koji ste izvršili uplatu

Izravne troškove povrata robe  snositi sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU

  1. Prima: Bellavita za trgovinu i usluge, Crvenog križa 31, 10000 Zagreb, tel: +385 99 4881 761, info@bellavita.hr
  2. Ime, prezime i adresa potrošača ________________________________________________________
  3. (Ime i prezime) ___________________________________ ovim putem izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe/usluge (navesti proizvod)____________________________________________________________________, po računu broj: ________________________, naručene/primljene dana _______________________.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam elektroničkom poštom.

OSTALI UVJETI

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Bellavita.hr zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje Bellavita.hr stranica.

PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga web shop-a Bellavita.hr prihvaćate ove uvjete prodaje. Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama Bellavita te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop. Bellavita ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

AUTORSKA PRAVA

Bellavita je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice. Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja niti ustupati trećim osobama.

ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

 

Trebate pomoć?